Архидея

Неймовірно вишуканий лофт в будівлі колишньої школи

www.eklundterbeek
Архітектурна студія eklund¬_erbeek спроектувала цей просторий лофт в будівлі колишньої школи в Роттердамі, Нідерланди.

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

Споруду 1912 року було перетворено в шість квартир, за реставрацію всього будинку відповідали архітектори архітектурного бюро eklund_terbeek, а цю єдину резиденцію розробили в деталях.

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

Квартира складається з двох колишніх класів і прилеглої зони коридору. Стіну між двома кабінетами прибрали, щоб створити великий житловий простір в стилі лофт. Висота стель в п'ять метрів подарувала можливості для створення нових проміжних поверхів і відокремлених зон. 

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

На додаток до оригінальних вікон між класною кімнатою і коридором спроектували кілька стратегічно розташованих нових отворів, які задають траєкторії огляду і збільшують відчуття простору і світла.

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

У житловому просторі білий блок підвищений до стелі, створюючи більш низьку і більш відокремлену зону відпочинку під ним. Всередині боксу спроектовано робочий простір, куди можна потрапити по сходах, захованих за великими книжковими полицями. 

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

Кабінет з видом на сад відчувається відокремленим, але все ж є частиною вітальні. Невелике вікно відкриває вид на кухню і їдальню внизу. Кухня складається з великого бетонного острова, розташованого в протилежному кінці денної зони.

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

У суміжній зоні передпокою доданий мезонін, щоб звільнити місце для двох спалень. Обидві кімнати мають низькі стелі і ніші, а також внутрішні вікна з виходом в передпокій або вітальню. 

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

Головна ванна кімната виконана у вигляді циркуляційного простору, безпосередньо з'єднаного з їдальнею, але може бути закрита для усамітнення. 

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

П'ять оригінальних шкільних туалетів мають різні функції і вбудовані в ванну кімнату. Дзеркало на задній стінці ванної дозволяє відчути оригінальну довжину шкільного коридору з десятьма дверима шкільного туалету.

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

Інтер'єр квартири об'єднує старе і нове, сучасне і традиційне, вишукане і брутальне в єдине гармонійне ціле. Архітектори по можливості зберегли оригінальні деталі будівлі школи. 

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

Стіни і несучі балки пофарбовані в білий колір, а грубу бетонну стелю оголили, щоб додати контраст і текстуру, посиливши сприйняття простору. 

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

Декоративні елементи інтер'єру з темної деревини горіха, такі як великі книжкові полиці, обідній стіл і кухонні шафи, забезпечують тепло і відчуття спадкоємності. У зоні передпокою зберіглася оригінальна цегляна кладка.

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

www.eklundterbeek

 

 

Наверх