Архідея

Квартира 1950-х: перепланування з використанням скляних перегородок

Dezeen
Дизайнерська студія Дорі (Dori) перетворила стару квартиру в Тель-Авіві в сучасний відкритий простір, що об'єднує світлу і простору кухню, їдальню і вітальню, які виходять на велику терасу з декоративними гратами.

Джерело: Dezeen


Ізраїльські дизайнери повністю змінили планування квартири Weisel, розташованої в житловому будинку 1957 року.

Джерело: Dezeen

Для створення відкритого простору вони прибрали стіни, що утворюють вузький діагональний коридор і кілька закритих приміщень.

Джерело: Dezeen

У цьому просторі тепер розташовуються кухня, вітальня і їдальня, а також зона офісу, відокремлена скляною перегородкою в дерев'яній рамі. При необхідності прозору перегородку можна закрити щільними шторами.

Джерело: Dezeen


За словами дизайнерів студії Дорі, початковий варіант планування складався з маленьких приміщень і довгого, темного, вузького коридору діагональної форми. Кухня була крихітною, закритою і розташованої далеко від вітальні.

Джерело: Dezeen

Зона загального користування включає вітальню, велику терасу, кухню і їдальню в єдиному відкритому просторі, яке є функціональним, просторим, затишним і заповненим світлом приміщенням, які суміщають різноманітні місця для відпочинку та прийняття гостей.

Джерело: Dezeen

Джерело: Dezeen

Студія Дорі також прибрала жалюзі з боку, зверненої на вулицю і встановила замість них величезні засклені панелі. Одна з цих панелей є розсувною і дозволяє вийти на нову терасу, що відкриває вид на жваву вулицю.

Джерело: Dezeen


Тераса огороджена декоративними гратами Машраб, широко застосовується в даній місцевості. Світло, що проходить крізь отвори гратчастої конструкції, створює гарний візерунок світлотіні на поверхні бетонної підлоги.

Джерело: Dezeen

На терасі розташовується бетонна лавка для відпочинку і дерев'яна сходинка, що з'єднує два різних рівня підлоги тераси.

Джерело: Dezeen

Як пояснюють дизайнери, Машраб є стандартним архітектурним елементом ісламської архітектури, застосовуваним для поділу внутрішнього простору приміщення і вулиці. Гратчаста конструкція дозволяє повітрю і світлу проникати всередину приміщення і одночасно забезпечує конфіденційність.

Джерело: Dezeen

Спочатку Машраб була закрита віконницями і частково перегороджена внутрішніми стінами. У завдання дизайнерів також входило виділення і підкреслення цього важливого і красивого елементу архітектури.

Джерело: Dezeen

Всередині приміщення білі стіни доповнюються дерев'яною обробкою світлого кольору. Стіна на кухні викладена плиткою з візерунками. Також на цій стіні розташовується вікно, що обрамляє зелені насадження зовні у вигляді живої картини.

Джерело: Dezeen

Джерело: Dezeen

Стільниця білого кольору з дерев'яною окантовкою розташовується по всій довжині стіни на кухні. Обідній стіл з підвісними світильниками, виконаними з бетону, відокремлює кухню від вітальні.

Джерело: Dezeen


Поруч розташовується телевізор, закріплений на металевій опорі з пристроєм, що дозволяє обертання в різних напрямках. 

Джерело: Dezeen

Підвісна полиця, закріплена до стелі, створює візуальне розділення між передпокоєм і вітальнею.

Джерело: Dezeen

Джерело: Dezeen

У коридорі, що веде в спальню, розташовуються вбудовані дерев'яні шафи з декоративною обробкою у вигляді чорної смужки. Ванна кімната в спальній відділяється прозорими стеклами, розташованим під відкритою бетонної балкою.

Джерело: Dezeen

Джерело: Dezeen

Джерело: Dezeen

Джерело: Dezeen


Перепланування квартири Weisel була останньою в проекті по трансформації старих квартир Тель-Авіва в сучасні інтер'єри.

Джерело: Dezeen

Джерело: Dezeen

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK