Архідея

Креативність. Сила опору (Супротив). Свобода

дизайн: Yakusha Design Bandura vases, FAINA
Українька експозиція в рамках Milan Design Week 2022 - 7-12.06.2022 ●Локація - Fabbrica del Vapore, Via Giulio Cesare Procaccini, 4, 20154 Milano
  • Milan Design Week 2022 - 7-12.06.2022
  • Локація  - Fabbrica del Vapore, Via Giulio Cesare Procaccini, 4, 20154 Milano

Учасники: Alexander Bosenko, Alina Kravchuk, Anna Manako, Andrii Rudenko, Arkadiy Vartanov, Artem Zakharchenko-Halytskyi, Beata Korn, Dmytro Kozinenko, Dmytro Slinkov, Fedir Vozianov, Jaroslaw Belinski, Кateryna Sokolova, Leonid Spivakov, Leonora Yanko, Nikita Gudzovsky, Maria Yakush, Oksana Levchenya (Konstantinovska), Tasha Oro, Vadim Livshyts, Valeria Vari, Victoriya Yakusha, Vitalii Kyryliv, Yurii Kyryliv, Yuriy Ryntovt.

З 7 по 12 червня у міланській Fabbrica del Vapore ви зможете побачити українські об’єкти на трьох умовних частинах траекторії експозиції Лінія життя __________Живі історії українських креаторів  - Креативність. Сила опору (Супротив). Свобода.

CONFERMA Design, coffee table “Privato”

CONFERMA Design, coffee table “Privato”

На виставці будуть представлені фізичні об’єкти дизайну та мистецтва, відео звернення учасників із історіями життя креаторів у лабіринті боротьби, безнадії та надії, реальні фотографії російської війни в Україні.

RD.Furniture, Organic Collection, Estragon cupboard

RD.Furniture, Organic Collection, Estragon cupboard

Креативність. На цій частині експозиції будуть представлені об’єкти дизайну спільного бренду Катерини Соколової та Аркадія Вартанова (noom), дизайн від Дмитра Козиненка та компанії Дмитра Слінькова (woo), керамічне мистецтво Беати Корн та Леонори Янко, художній килим ручного плетіння Оксани Левчені (Костянтиновської) OLK Manufactory, об’єкт RD.Furniture із Organic Collection by Ryntovt design, концептуальний дизайн від колаборації Федора Возіанова та Анни Манако (one pattern), делікатний дизайн Валерії Варі (conferma), скляні об’єкти від Марії Якуш (Yakush).

Yakush glas

Yakush glas

Сила опору (Супротив). Тут розмістилися: авторська копія роботи Нікіти Гудзовського «ЛаБіРиНт», концепт PANСERNYK - просте адаптивне рішення, яке має рятувати життя цивільних та військових в не броньованому транспорті, за розробкою братів Віталія та Юрія Кирилів (Hochu Rayu design bureau). Живий дизайн Вікторії Якуші та FAINA і сакральний upcycled-об'єкт від Таші Оро. А також тут ви побачите реальні хроніки війни - відео та фото репортаж із знищеної меблевої фабрики Леоніда Співакова (RD.Furniture) в Київській області c. Горенка.

Leonid Spivakov _ furniture facilities village Gorenka , Kyiv Region

Leonid Spivakov _ furniture facilities village Gorenka , Kyiv Region

Leonid Spivakov

Leonid Spivakov

Свобода. Керамічні дзеркала Анни Манако (Mаnako Design), нестримний дизайн від Андрія Руденко - тумба Break Free Collection (Panoptikum Collections), мармурове панно Олександра Босенко та команди Вадима Лівшиця і Аліни Кравчук (llab.design), декоративні птахи Артема Захарченко-Галицького (Svitanok), текст Анастасії Білецької.

Графічний стиль проєкту - Ярослав Белінський.

24 лютого 2022 — день повномасштабного військового вторгнення росії в Україну.

Почався «найшвидший марафон» із переоцінки життєвих цінностей у масштабі цілої європейської країни. Життя кожного свідомого українця розділилось на «до» і «після».

Хтось пішов воювати у лавах Збройних Сил України і територіальної оборони. Хтось кинувся волонтерити, допомагати із пошуками, закупівлями військового спорядження, бронежилетів, шоломів, тепловізорів, розвідувальних дронів, техніки, снайперської оптики та решти найнеобхідніших речей, яких катастрофічно не вистачало у перші дні війни у Збройних Силах України. Хтось почав збирати гуманітарні пожертви зі всього світу для сімей, що змушені були покинути свої рідні домівки і поїхати «в нікуди». Культурні сили України підключилися до війни на інформаційному фронті.

Svitanok, Flight Shadows

Svitanok, Flight Shadows

Кожен українець щось втратив на цій війні. Тисячі людей лишили  домівки, майно, рідних і близьких….. На миті чи на місяці губили себе …назавжди свої мрії…. здавалося, що назавжди. І кожен із нас щось здобув — ненависть чи ясність, невизначеність чи праведну лють, зневіру або надію.

Gudzovsky

Gudzovsky

Наш проєкт ми назвали Лінія Життя, яка для всіх українців зараз має вигляд жахливого лабіринту у існування якого неможливо повірити знаходячись в центрі Європейського континенту, у 2022 році. Робота «ЛаБіРинТ» із серії робіт «Підручник для дорослих» молодого київського художника Нікіти Гудзовського стала натхненням для розробки візуальної айдентики проєкту. На цій роботі зображено траєкторію руського воєнного корабля «москва», що прийшов нищити право вільних обирати своє майбутнє.

Panoptikum Collections  Bedside table

Panoptikum Collections Bedside table

Korn Beata From the cycle «Miniature of Three Moves» 2018-2022_ majolica,glaze,wood

Korn Beata From the cycle «Miniature of Three Moves» 2018-2022_ majolica,glaze,wood

У проєкті задіяно 24 учасники — графічні, промислові дизайнери та дизайнери інтер’єрів, керамісти, меблевики, художники, модельєр та журналістка. Всі вони креатори. Кожен із них, прагненням Свободи та Силою Спротиву, виборює Життя.

llab.design Wall panel _VIYALO_ _ _Wind Power_  3

llab.design Wall panel _VIYALO_ _ _Wind Power_ 3

Panoptikum Collections  Bedside table

Panoptikum Collections Bedside table

Кожен додає своє безцінне Світло показуючи вихід із страшного лабіринту болю та бою, що принесла російська війна в Україні. Своєю творчістю, своєю працею та вірою кожен творить Світле Майбутнє своєї Батьківщини.

Low Chair Gropius CS1

Low Chair Gropius CS1

olk-manufactory.com

olk-manufactory.com

Тепер кожен із нас знає — Лінія Життя може мати дуже несподівану траєкторію, проте кожному із нас важливо одне — її продовження.

текст: Анастасія Білецька

woo furniture, coffee table Plane

woo furniture, coffee table Plane

Проєкт відбувається за підтримки Посольства України в Італійській Республіці, Генерального Консульства України в Мілані, Асоціації MILANO MAKERS, Асоціації DESIGN4UKRAINE

Кураторка  - Анастасія Білецька (Maino Design Ukraine, DESIGN4UKRAINE)

Організатори - Aнна Манако (Manako Design) and Валерія Варі (Design Market)

one pattern  rectangle table

one pattern rectangle table

Sculpture _UFO. Ultra Friendly Object _ Leonora Yanko

Sculpture _UFO. Ultra Friendly Object _ Leonora Yanko

woo 2

woo 2

 

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK