Архідея

6 ідей використання фанери в дизайні інтер'єру

Фанера проста в догляді, це надзвичайно гнучкий, водостійкий, довговічний і естетичний матеріал. Ось чому дизайнери охоче використовують фанеру в дизайні інтер'єру.


Фанера - один з наймодніших і функціональних матеріалів в світі дизайну інтер'єру. До недавнього часу вона вважалася відповідним виключно для ремонтних робіт, але його високі практичні та естетичні характеристики зробили його популярним оздоблювальним матеріалом серед провідних дизайнерів.

Декоративне оздоблення стін і стель

Його особлива текстура робить фанеру дуже ефектним оздоблювальним матеріалом. Досить теплий і яскравий колір створює яскравий акцент в інтер'єрі, тому поєднання його з правильними деталями інтер'єру стає основною метою. Коли справа доходить до сучасного стилю, штукатурка, фарба, цегляна кладка і бетон можуть бути ідеальними парами до фанери.

Меблі

Середина 20- го століття ознаменувалася впровадженням фанери в світ меблевого виробництва. Можливо, єдиний меблевий матеріал, який може похвалитися більш гнучкістю і піддатливістю, ніж фанера, це пластик. Фанерна меблі легкі, економічні і дуже прості у фарбуванні.

Конструктивні елементи

Подіуми, шафи, сходи і навіть перегородки, як життєво важливі деталі інтер'єру, можуть бути зроблені з фанери. Фанерні листи розрізняються по товщині і довговічності в залежності від області їх застосування і тому можуть витримувати досить великі ударні навантаження.

Обробка вікон

Підвіконня і косяки, прикрашені фанерою, виглядають дуже нетривіально. Таке інтер'єрне рішення не просто модних штрих в інтер'єрі. Це практично, оскільки фанера більш гнучка, ніж деревина, і її легше обробляти.

Лампи

Гнучкі властивості фанери напевно привернули увагу виробників інтер'єрних світильників. Як правило, цей матеріал використовується для створення мінімалістичних моделей з помітними формами і текстурами. Залежно від дизайну, такі світильники добре виглядають у багатьох стилях інтер'єру.

Аксесуари

Якщо використання великої кількості фанери навряд чи можливо в вашому домашньому інтер'єрі, ви можете почати з невеликих деталей полиць, гачків або невеликих аксесуарів. Вам напевно сподобається те, як вони додають відчуття затишку в вашу кімнату і роблять її колористичну і текстурну схему більш свіжої та однорідною.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK