Архідея

Український дизайн-бренд FAINA відкрив перший шоурум в Бельгії

З грудня 2019 року сучасний український дизайн можна зустріти в Брюсселі -колекція меблів Вікторії Якуши представлена у шоурумі FAINA House

На початку грудня в столиці Бельгії з'явилась перша дизайн-резиденція сучасного українського дизайну під назвою FAINA House. В ній представлені меблі, декор, освітлення та нова лінійка ароматів для дому від Вікторії Якуши, Дизайнерки року 2019 за версією Elle Decoration Ukraine.


 
На відкритті були присутні бельгійські дизайнери, архітектори, галеристи та журналісти професійних дизайн ЗМІ. Галерея FAINA House працюватиме у форматі дизайн-резиденції, в яку можна потрапити виключно за попередньої реєстрації на сайті www.faina.design


 


FAINA - унікальна колекція сучасного українського дизайну у стилі живого мінімалізму, яка ґрунтується на вивченні національних традицій, матеріалів і ремісничих технік, трансформуючи їх в сучасні дизайн об'єкти. Бренд був заснований в 2014 році архітекторкою та керівницею студії Yakusha Design Вікторією Якушею, як художня реакція на історичні події в Україні, коли питання самоідентифікації та захисту свого культурного коріння були головним.

Глибокий символізм і культурний код українського дизайну прочитується в кожному предметі колекції: впізнавані форми керамічних ваз Bandura та Kumanec, прадавня техніка «валькування» в оздобленні органічної лінійки Ztista, вовняні гобелени-ліжники зі стародавніми символами, декор-оберіг Motanka та багато іншого.

Своєю місією Вікторія вбачає позначення місця українського дизайну на світовій мапі: «Через колекцію FAINA я хотіла відобразити всю життєву силу українського етносу, яка століттями акумулювалася на українській землі - так як я її відчуваю, в сучасній інтерпретації". 

Вперше колекція меблів з 8 предметів була представлена на виставці в Болоньї, Італія в 2015 році, де вона отримала відзнаку Industart. Сьогодні колекція нараховує понад 60 предметів меблів, декору та освітлення, виготовлених вручну з органічних матеріалів: глини, вовни, масиву дерева, лози, льону та багато ін. 

З моменту створення колекція вже була представлена на найбільших дизайн-майданчиках Європи: Париж, Лондон, Мілан, Стокгольм, Гельсінкі та Ейндховен. У 2019 бренд також був представлений у тренд-зоні Stockholm Design Week під кураторством Сахари Уідофф і на провідній локації події «Fenix Palace» поряд з ТОП-брендами Швеції, Норвегії та Японії.

А у квітні 2019 року FAINA взяла участь в колективній експозиції «Les Arcanistes – The Future is Un / Written» під керівництвом Studio Pepe в центрі Мілану поруч з такими брендами, як BAXTER, CASSINA, CC-TAPIS, TACCHINI та ін. Комод SOLOD з колекції FAINA представив український дизайн під час престижної бієнале у Венеції на Venice Design 2019. Про FAINA захоплено писали VOGUE, Wallpaper*, Elle Decoration, Design Milk, тощо. Предмети колекції представлені в кращих дизайн галереях США, Франції, Великобританії, Італії, Швеції та Швейцарії.

 

 

Наверх
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK