Архидея

Приємне дерево і чистота бетону: гостинний будинок для нескінченного затишку

Auhaus Architecture
Це приватний будинок площею 341 кв. М спроектований студією Auhaus Architecture в курортному місті Торки, Австралія, для сім'ї клієнта, що працює з бетоном, тому така велика кількість цього матеріалу на об'єкті.

Auhaus Architecture

Auhaus Architecture

Клієнт бажав продемонструвати і підкреслити всі достоїнства і недоліки бетону в житловому будинку. Тому будинок з бетону– матеріал був повністю охоплений усіма властивими йому достоїнствами і недоліками. У поєднанні з натуральними листяними породами дерева будинок є елементарним і необробленим, але, тим не менш, теплим і гостинним, як затишок для молодої сім'ї.

Auhaus Architecture

Auhaus Architecture

Архітектори залишили поверхні необробленими, поєднуючи їх з натуральною деревиною листяних порід, що зробило будинок теплим і гостинним. Ділянка розташована поруч з полем для гольфу і неподалік від заболоченій місцевості, а також щільно затиснута будинками по обидва боки. 

Auhaus Architecture

Auhaus Architecture


На рівні вулиці відкрита автостоянка та художня студія, що розташована вище, запрошують відфільтровані погляди в приватний світ. Напівпрозорий матовий екран закриває студію. 

Auhaus Architecture

Auhaus Architecture

Діалог з вулицею зініціюється відкритим навісом для автомобілів і творчою студією нагорі, напівпрозорий екран якої світиться вночі, коли художник сідає за роботу.

Auhaus Architecture

Auhaus Architecture

Вхід через портал в бетонній стіні, ведучий в невеликій відокремлений внутрішній двір, який діє як передпокій до більш приватних частин будинку. Планування внутрішніх просторів проста. 

Auhaus Architecture

Auhaus Architecture

При вході в будинок відкривається галерея подвійний висоти, засклена з боку центрального внутрішнього двору, щоб показати план, який обертається навколо великого центрального внутрішнього двору.

Auhaus Architecture

Auhaus Architecture

Призначений служити довгі роки (використовувані матеріали вимагають мінімального догляду і обрані за свою довговічність), дизайн будинку пропонує ділянки усамітнення, гнучкості простору і можливості для розвитку інтер'єру.

Auhaus Architecture

Auhaus Architecture

Поруч спроектований кабінет, а далі по коридору, який веде до вітальні і кухні, розташовані дві спальні з санвузлами. На другому поверсі над денною зоною виконаний головний спальний блок з ванною і вбиральнею.

Auhaus Architecture

Auhaus Architecture

Принципи пасивної терморегуляції використовуються для стабілізації внутрішнього мікроклімату в резиденції цілий рік. Сади на даху створюють теплову ковдру над будинком, а зрошуються вони з підземного резервуара об'ємом 10 000 літрів, встановленого під північним внутрішнім двором. 

Auhaus Architecture

Auhaus Architecture

Сайт студії http://auhaus.com.au/#/concrete-house-1/

 

 

Наверх